Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"A kép hallgat, az emlék mesél, Emlék nélkül-e kép semmit sem ér, Ha ez a kép gyűrött lesz és kopott, Akkor se felejtsd el, HOGY VOLTAM, S TALÁN VAGYOK......!"

"A jó barát az az ember, aki az emberiség azon részéhez tartozik, akivel emberi módon tudunk viselkedni." George Santayana

„A barátság sohasem felejt. Éppen ez a csodálatos benne.” (Oscar Wilde)

Egyedül vagyok... Veletek... távoli, ismert, s ismeretlen barátok...

S ha azt érzed, hogy senki sem gondol Rád, ha azt érzed, hogy egyedül vagy, valaki akkor is figyel és szeret a távoli ismeretlenség homályából... „Azt mondják, a szerelem költővé tesz. Gyakran. A barátság az életet teszi költőivé és költészetté. A szerelemből a költészet hamar kivész, mert a szerelemnek minden csak eszköz, hogy a világegyetem két legnagyobb ellentétét, a férfit és a nőt egybeolvassza. A barátság maga ez a poétikus kapcsolat. És a verseket nem írjuk, hanem éljük.” (Hamvas Béla)

"Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó." (Robert Brault)

A barátság nem élet-halál kérdése, annál sokkal fontosabb.

Az igaz barát olyan, mint az egészség, csak akkor értékeled, mikor már elvesztetted.

A jósors szerzi, a balsors próbára teszi a barátokat.

A végtelenhez mérve nem is létezünk. A csillagévek óráin egy perc az életünk. Az ember önmagában semmit sem ér, ha nincs barátunk, elvisz a szél!

Nincs emberi kapcsolat, mely megrendítőbb, mélyebb lenne, mint a barátság.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.